Budapesten lép fel az Imagine Dragons, fogyókúrázik Orbán Viktor – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jövő nyáron Budapestre jön az Imagine Dragons. Az amerikai pop-rock zenekar a Puskás Arénában ad koncertet június 14-én. Az együttes nyáron adta ki Lomm című albumát. A jövő évi turné is ezen a címen fut majd. A trió eddig több mint 74 millió albumot adott el világszerte. Kendrick Lamartól, Lil Wayne-től, Wiz Khalifától Avicii-ig és Hans Zimmer filmzeneszerzőig számos világsztárral dolgoztak együtt. Ráadásul milliókat gyűjtöttek már egy gyermekrák elleni szervezetnek, és egy az LMBTQ-közösséget segítő alapítványnak. Utóbbit a frontember, Dan Reynolds alapította. (MTI/Kispolgár)

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor az újságíróknak az amúgy zártkörű kötcsei pikniken (ahol Tusványoshoz hasonlóan a fideszesek és a hozzájuk közel állók gyűlnek össze). A miniszterelnök sikerekről beszélt, szerinte javul az egészségügy helyzete, egyre több orvos van, és egyre több kórházban lesz klíma. Az egészségügy azután lett megint téma, hogy Magyar Péter a kórházjárásai során borzasztó állapotokkal és hosszú várólistákkal szembesült. Orbán a témáról azt mondta: „A magyar kormány egészségügyért felelős államtitkára egy korábbi kórházigazgató. Neki akarják elmondani, hogy milyen helyzet van a kórházakban?” A miniszterelnök nem látja annyira rossznak a magyar gazdaság kilátásait, mint sok elemző. De szerinte csak a gazdasági semlegesség hozhat gazdasági sikert – vagyis az, ha Magyarország mindenkivel üzletel. (hvg.hu/Kispolgár)

Orbán Viktor nemcsak az elméjének, hanem az életmódjának a titkaiba is beavatta az újságírókat Kötcsén. Kiderült, hogy fogyókúrázik. Állítólag kemény tréningbe kezdett az utóbbi hónapokban. Kettlebellel (ez amolyan nyeles vasgolyó) edz heti négy-öt alkalommal, és a külföldi útjaira is magával viszi az edzőfelszerelését. Orbánnak nincs személyi edzője, maga állította össze a gyakorlatsorozatot. Az étkezési szokásain is változtatott. Bár nyáron mindenkinek kisebb az étvágya a meleg miatt, Orbánt az ősz kihívás elé állítja, mert azt mondja, túlságosan jó étvágya van, a vasszöget is megenné. (Blikk/Kispolgár)

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Az iskolák 77 százalékát közvetlenül érinti a pedagógushiány, a kormány mégis letagadja az egészet – erről írt Tóth Endre momentumos képviselő a Facebookon. A párt munkatársai a tavalyi kompetenciamérésben részt vevő iskolák adatait hívták segítségül, így jött ki a fenti eredmény. Az intézmények közel egyharmadában négy vagy négynél több szakos pedagógus hiányzik. A legnagyobb hiány a Momentum szerint a készségtárgyakat (testnevelés, rajz, ének) oktató tanárokból van. De komoly a hiány természettudományos tárgyakat, matematikát és informatikát oktató pedagógusokból is. Sok iskolában hiányoznak alsós tanítók is, illetve az iskolák egynegyedében nincs elég idegennyelv-tanár és gyógypedagógus sem. (Tóth Endre/Facebook/Kispolgár)

Óriási vereséggel indult a Nemzetek Ligája a magyar csapat számára, a németek 5-0-ra verték el a focistáinkat. Szoboszlai Dominik csapatkapitány nemrég azt nyilatkozta: új taktikát próbáltak ki a németek ellen, ami nem jött be, ezért vissza kell térni a megszokott módszerhez. „Ez a német válogatott a világon a top ötben van, megvannak a játékosaik ahhoz, hogy a pályán (…) levegyenek minket, de ebből is tanultunk. Amikor megverjük az angolokat 4-0-ra, akkor minden happy, amikor meg kikapunk a németektől 5-0-ra, az a világvége” – mondta Szoboszlai, aki szerint a csapat továbbra is bízik Marco Rossi szövetségi kapitányban. A Nemzetek Ligája-csoport másik meccsén a hollandok 5-2-re verték a bosnyákokat, így egy forduló után Magyarország a negyedik helyen áll. Folytatás kedden 20.45-kor Bosznia-Hercegovina ellen. (24.hu/Kispolgár)

Fotó: MLSZ

Összevesztek Párizzsal az Eiffel-torony tervezőjének leszármazottai. Az olimpia idejére a város ugyanis a toronyra erősítette a hatalmas ötkarikás logót, ami még mindig ott van. Anne Hidalgo polgármester azt tervezi, hogy legalább 2028-ig, a következő olimpiáig megtartják a díszt a tornyon. A legendás mérnök, Gustave Eiffel családja közölte, hogy ellenzik a változtatást, mert az belerondít Eiffel művébe. Ők úgy fogalmaztak, hogy „a logó erős egyensúlytalanságot teremt” a torony alakjában. Szóval akár jogi úton is harcolni fognak azért, hogy a gyűrűk legkésőbb az idei év végéig lekerüljenek onnan. Az 1889-ben a párizsi világkiállításra elkészült és eredetileg csak 20 évre tervezett 330 méteres Eiffel-torony Párizs városának tulajdonában van. Ez a világ legnépszerűbb műemléke, évente mintegy hétmillió ember látogatja meg. (AFP/Kispolgár)

Megnyílt a Süsü témájú játszótér Budapesten, a megújult Nagy Imre téren. A parkot Bodrogi Gyula színésszel együtt avatták fel, mivel az ő rekedtes hangján szólalt meg Csukás István szeretnivaló sárkányfigurája. A parkban ezenkívül lesz egy nagy területű kutyafuttató és egy csillagképekkel díszített sétány is. (Őrsi Gergely/Facebook/Kispolgár)

Fotó: Őrsi Gergely / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Nyeltél már le rágót? És élsz még?

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.