Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esővel, záporral, zivatarral érkezik egy hidegfront és ősziesre fordul ma az idő. Ennek biztos sokan örültök már, főleg, ha megsültetek az osztályteremben. Ma mindenképp vigyetek magatokkal ernyőt, és nem árt előhúzni a néhány hónapja a szekrény alján gyűrődő pulcsikat. A következő napokban már szükség lehet rájuk.

Az ősz a legtöbb gyereknek az iskolakezdést jelenti, legtöbben már a második hetet kezditek ott. Vannak viszont gyerekek, akiknek egyszerűen bezárták a suliját néhány nappal a tanév kezdete előtt. Ráadásul olyan diákokról van szó, akiknek nem egyszerű másik iskolát találni, ugyanis különleges nevelésre szorulnak. Nekik ezek az iskolák voltak az utolsó menedékük, más szóval mentsváruk. Csak remélni lehet, hogy a bíróság visszacsinálja ezt az egészet. Ma erről írunk nektek hosszabban.

És biztos észrevettétek, hogy nemcsak az iskola kezdődött el, hanem a közéletben, politikában is egyre több esemény van, ami érdekes és titeket is érint. Este a híradóban minden fontos dologról beszámolunk, de persze ma is jönnek vicces és kedves cikkek is.

Éljenek sokáig az Ádámok. A Biblia szerint Ádámnak hívták az első emberpár férfi tagját, és a szó jelentése is az, hogy ember. De persze a szülinaposoknak is jár a fülhúzás.

Ha még nem tetted, ma estig van időd kitölteni a havi kvízt! Jó nagy sárkányt lehet vele nyerni. Mi pedig örömmel látjuk majd, hogy milyen okosak vagytok!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.