Sünátkelőhelyeket avattak Angliában

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Négy sünátkelőhely-táblát avattak fel a londoni Old Malden városrészben, miután kiderült, hogy a környéken rengeteg sün lófrál. A piros háromszög alakú táblán egy sündisznó van, ezzel a figyelmeztető felirattal:

sünök keresztezik az utat!

A szakértők szerint évente mintegy 150 ezer sünt ölnek meg az Egyesült Királyság útjain. A tábláktól azt remélik, hogy segítenek majd az autósoknak és a gyalogosoknak abban, hogy óvatosabban közlekedjenek és odafigyeljenek az úttesten átkelő sünökre a környéken.

Fotó: Unsplash

A hivatalos közúti jelzést a közlekedési minisztérium is jóváhagyta. Nehéz megbecsülni a sünök számát az országban, de a természetvédők szerint az elmúlt években jelentősen csökkent a számuk. Egy állatvédő szervezet szerint a vadon élő sünök száma kevesebb mint egymillió. Ötven évvel ezelőtt ez a szám még 36 millió volt.

Más városokban is helyeztek ki korábban nem hivatalos útjelző táblákat, de a mostaniaktól az Old Maldenben lakók azt remélik, hogy az emberek jobban figyelnek majd a sünökre. (Good News Post, CBBC, Channel 5 News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.