A nem túl okos rekorder: 12 napig volt ébren egy youtuber

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Minden nap látni ökörségeket a közösségi oldalakon, de amikor az életveszélyes is, az azért ijesztő tud lenni. Most is ez történt, és ugyan megdöntött vele egy Guinness-rekordot egy srác, de közben komoly veszélybe sodorta az egészségét.

A 19 éves Norme egy youtuber, aki arról lett híres, hogy mémeket remixel és más videókat értékel a közösségi oldalon. Elég jól megy neki, mert 1,2 millió feliratkozója van a csatornájának.

Az ausztrál tartalomgyártó ezen kívül nagy Minecraft-rajongó, szokta is streamelni, ahogy játszik.

Forrás: X
Forrás: X

Norme úgy döntött, megdönti az ébrenlét rekordját: 12 napig nem aludt. Mindezt a Rumble-ön és a Youtube-on is közvetítette. Utóbbin csak darabokban, ugyanis ez az oldal nem enged ennyi ideig folyamatosan élőzni, pont az egészséget veszélyeztető hatása miatt. Tehát eleinte több videóban tolta a streamet Youtube-on, és közben a másik videomegosztón, a Rumble-ön is nyomta, ahol meg végig engedték neki.

Korábban egyébként mások is próbálkoztak hasonló kihívással. Eddig a rekordot Randy Gardner és Robert McDonald tartották. Ők még a netes idők előtt, a hatvanas és nyolcvanas években állították fel. De rájuk egy orvosi csapat vigyázott a rekordkísérlet alatt. Gardner és McDonald 11 napig voltak ébren. Egy idő után Norme-ra is kihívták a követői a mentőket, akik a háza előtt várakoztak.

A nem alvásnak ugyanis nagyon súlyos következményei lehetnek. Okozhat akár

  • hosszútávú memóriazavart,
  • koncentrációs nehézséget,
  • ingerültséget,
  • hangulati ingadozást,
  • izomgörcsöt,
  • nehéz látást, hallást,
  • remegést és depressziót,
  • gyengíti az immunrendszert.
  • Hetvenkét óra után akár hallucinációk is felléphetnek.

Norme ezek közül párat tapasztalt is, de azt írta követőinek, már jól van. Más kérdés, hogy hosszútávon mit tett ez a kis kísérlet a testével. A lényeg: senki se próbálja a srác után csinálni, mert semmi értelme nincs, ellenben rengeteg rövid- és hosszútávú bajt okozhat. (LadBible)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!