Te beülnél egy robotfogorvos székébe?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy robot elvégezte a világ első, teljesen automatizált fogászati beavatkozását egy emberen. A technológiát egy amerikai cég, a Perceptive készítette, és állításuk szerint a gépük gyorsabban és pontosabban képes elvégezni a fogászati kezeléseket, például töméseket és koronákat, mint az emberek.

A technológia egy robotkarral, mesterséges intelligenciával és 3D-s képalkotással segíti a fogászati munkák elvégzését. A cég szerint a gépük mindössze 15 perc alatt képes elvégezni olyan kezeléseket, ami egy emberi fogorvosnál kettő kétórás beavatkozás lenne.

Fotó: Perceptive

Az eljárás a páciens fogainak és szájának vizsgálatával kezdődik. A fejlett szkenner 3D-s képeket készít. Ezután a rendszer a mesterséges intelligencia segítségével megnézi a 3D képet és megtervezi az eljárást. A Perceptive igazgatója elmondta, nagyon örülnek, hogy elvégezték az első fogászati kezelést, és alig várják, hogy továbbfejlesszék a rendszert.

Mivel a robotot egyelőre bütykölik, még nem kapta meg a teljes körű használati engedélyét. A gyártó azonban azt állítja: a robot biztonságos, a technológia pedig át fogja alakítani a fogászatot. (CBBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.