Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tiborc és Zsuzsanna napja van, sok boldogságot nekik! És ma 25 éve, hogy egy egész ország fura szemüvegben izgult a délutáni napon. Ami aztán szépen, lassan elfogyott, és Magyarországra néhány pillanatig esti szürkület borult. Teljes napfogyatkozás volt nálunk 1999-ben, ilyen legközelebb 2075. július 13-án lesz mifelénk. De erre még ráértek készülni.

Véget ér a párizsi nyári olimpia is, este tartják a záróünnepélyt. Az olimpia idén sokszor nem csak a sportról szólt. A megnyitó miatti botrányról és a női bokszolók körüli vitás kérdésekről korábban már írtunk nektek, olvassátok vissza, ha lemaradtatok róla.

Ma pihentető kikapcsolódásképp megtanítunk szépeket alkotni mindenféle otthoni kacatokból. A Micsináljak? sorozatuk ma arra ad tippeket, hogyan lesz üdítős dobozból fux, a régi CD-lemezből smukk. Vagyis bizsu, csecsebecse, magyarul ékszer. Persze csak óvatosan, az éles, hegyes szerszámok mellé nem árt egy felnőttet is bevonni a folyamatba. De hátha még ő is élvezni fogja a kreatívkodást.

Ha pedig meguntad az ékszerkészítést, menj ki napozni, strandolni, mert tökéletes lesz ma erre az idő. Persze, tudod, naptej! És legyen nálad telefon is, hogy ne maradj le a Kispolgár többi érdekes cikkéről sem.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."