Banksy festett egy kecskét

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Újabb alkotással jelentkezett a világ talán leghíresebb és legrejtélyesebb utcai művésze, Banksy. A graffiti egy londoni épület oldalán látható. A műalkotást az Instagram-oldalán is megosztotta, és most sem fűzött hozzá kommentárt. Tehát a választ a gyakori kérdésre, hogy „mire gondolhatott a művész”, most is csak találgatni lehet.

A mű, aminek a része egy működő utcai kamera is, egy hegyi kecskét ábrázol, ami egy magaslat tetején egyensúlyozik. Egyes rajongók szerint a kecske a kihalás szélén álló emberiséget jelképezi. Mások szerint a kecskét figyelő kamera azt mutatja meg, hogy minden pillanatunkat megfigyeli valaki. Voltak olyanok is, akik szerint a kamera nem is a kecskére, hanem a hegyomlásra hívja fel a figyelmet. De olyan is volt, aki szerint teljesen felesleges mély tartalmat keresni az alkotás mögött. Szerinte Banksy egyszerűen úgy gondolta, hogy azon a falon jól mutatna egy kecske.

A kecske Banksy Instagram-oldalán.

Azt máig sokan találgatják, hogy kicsoda Banksy valójában. Az nagyjából biztos, hogy brit, és hogy a graffitik, vagyis utcai rajzok, amiket készít, szinte mindig valamilyen politikai vagy társadalmi ügyre reagálnak. A személyazonosságát többen megpróbálták már leleplezni, és volt, hogy állítólag őt fotózta le valaki munka közben. De Banksy saját állítása szerint még a szülei sem tudják róla, hogy ő a világszerte ismert utcai művész. Ezzel pedig csak még érdekesebbek a munkái. (bbc.com)

Egy korábbi Banksy-alkotás Bristolban. Ezt már műanyag borítás védi. Kép: Wikipedia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."