Új villanyautógyár épül Szegeden

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Magyarországon építi fel első európai üzemét a kínai BYD autógyártó. A gyár Szegeden épül fel. Ez lesz a BYD első európai gyára, biztosan hatalmas létesítmény lesz.

A BYD majdnem megelőzi a Teslát az elektromos autók piacán, jövőre minden bizonnyal már a világ legnagyobbjává nő. Ebben szerepe van annak is, hogy a kínai állam csillagászati összegekkel támogatta a villanyautók fejlesztését.

A BYD Seal nevű modellje. Fotó: BYD

A magyar kormány is rengeteg pénzzel száll be a gyárépítésbe. Fejlesztik a helyszín közlekedését, elektromos és egyéb hálózatait. Emellett pénzt is adnak a kínaiaknak, több tízmilliárd forintot. Elvileg azért, mert munkahelyeket teremtenek magyaroknak.

Kérdés azonban, hogy kik fognak dolgozni a BYD gyárában. Több ezer jól képzett munkásra lenne szükség, és ennyi nemhogy Szegeden, de az egész országban nem áll készen felvenni a munkát. Könnyen lehet, hogy a gyárral együtt jönnek a kínai dolgozók is. (HVG)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."