A férfi párbajtőrcsapat aranyérmes az olimpián, bacis lett az egyik népszerű tó – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Újabb magyar arany született a párizsi olimpián. Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat legyőzte a címvédő Japánt. Ez óriási szó, mert 1972-óta nem nyert aranyat a magyar férfi párbajtőrcsapat. Aranytussal nyertek, vagyis az utolsó tussal, mert a verseny végén döntetlenre állt a két fél. (Kispolgár)

Két kétpúpú tevével és egy zsiráffal vonultak tiltakozni aktivisták az Agrárminisztérium elé csütörtökön. A Zöld Gerilla Mozgalom zenét és szórakozást is szolgáltatott, amíg vonultak, hogy a klímaváltozásra hívják fel a figyelmet. A fő problémájuk, hogy a kormány nem hoz elég intézkedést azért, hogy zöldebbé tegye az országot és megállítsa a klímakatasztrófát. Az akció apropója ezen kívül az volt, hogy több mint két év telt el érdemi előrelépés és megelőző intézkedés nélkül a tavalyi súlyos aszály óta, amiben a magyar GDP 3 százaléka (zöldségek, gyümölcsök) is eléghetett. Ide kattintva nézhetitek meg a vonulásról készült videót. (Qubit)

Az Arlói-tó. Forrás: Facebook
Az Arlói-tó. Forrás: Facebook

Ideiglenesen nem lehet fürdeni az Arlói-tó vízében. Ez azért van, mert olyan bacik szaporodtak el benne, amik károsak és veszélyesek az emberi egészségre. Bőrgondokat, lenyelve pedig hányást, lázat, hasmenést okozhatnak. A bacik a nagy meleg miatt tudtak így elburjánzani. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hivatal a honlapján tájékoztat majd arról, mikor lehet benne újra fürdeni. (24.hu)

Forrás: Veszprém Menetrend Facebook csoport
Forrás: Veszprém Menetrend Facebook csoport

Veszprémben jár majd az ország első elektromos csuklós busza. A város ezzel szeretné zöldíteni a közlekedést. A jármű amúgy 18 méter hosszú, 2,5 méter széles, és az ára 192,9 millió forint. 490 kilométert tud menni az akkumulátorával. Ezzel pedig a zöldítés mellett az üzemanyagon is lehet spórolni. (HVG)

Amerikai újságírók szabadultak orosz börtönökből egy fogolycsere keretein belül. A Wall Street Journal újságíróját, Evan Gershkovichot és másik két újságírót is kémkedés vádjával ítéltek el Oroszországban. Az amerikai állam mindig állította, hogy a vádak valótlanok. Viszont az amerikai foglyokért cserébe nyugaton bebörtönzött orosz kémeket és egy gyilkost is átengedtek Oroszországnak. Évtizedek óta ez volt a legnagyobb fogolycsere Amerika és Oroszország között. Törökország közvetített a két ellenséges viszonyban lévő fél között. (24.hu)

Hiába tiltakozott a magyar ökölvívók szövetsége az algériai Imane Helif indulása ellen, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint minden rendben van a versenyzővel. A Magyar Olimpiai Bizottság is beszállt a kérdésbe, azt írták, hogy a verseny előtt „folyamatosan vizsgálják, hogy a hatályos szabályok alapján milyen eszközökkel tudnak élni Hámori Luca tisztességes versenyhez fűződő jogainak védelmében.” Erről az ügyről délután írtunk nektek hosszabban, de a lényege az, hogy Helifet tavaly magas tesztoszteron- (azaz férfihormon-) szintje miatt kizárták a világbajnokságról. Sokak szerint nem fair előnyben van a nőkkel szemben. A magyar indulóval, Hámori Lucával szombaton fog ringbe szállni. (Kispolgár/ HVG)

(Kiemelt kép: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely. Forrás: M4 Sport Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.