Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mivel szinte minden emberi fogyasztás, utazás, tömegrendezvény károsítja a bolygót, és különböző nagy szervezetek, mint az Európai Unió is erre rendszeresen felhívja a figyelmet, minden idők legzöldebb olimpiáját ígérte Párizs.

Ennek jegyében különböző intézkedéseket hoztak. Például: alig építettek új létesítményeket a versenyeknek (vagyis az építési munkálatok nem bocsátottak ki káros gázokat), és megújuló természetes energiát akarnak használni a játékokon (ilyen a víz, a nap vagy szélenergia). Emellett a hulladékokat újrahasznosítják vagy komposztálják (a talajnak tápanyagot csinálnak belőle), a közlekedést pedig zöldítik.

És még valami: az olimpiai faluban, ahol a játékosok élnek majd a versenyek alatt, kartonból vannak az ágyak. Ezeket már a covid miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián is használták, sok darabot Japánból szállítottak Párizsba. Az ágyak könnyen szállíthatók és strapabíróak. Ezt többen letesztelték, Szilágyi Áron tesztelését ide kattintva nézhetitek meg. De a brit Rhys McClenaghan tornász és Tom Daley toronyugró is kipróbálta, azt meg ebben a videóban lehet csekkolni:

Az ágyak újrahasznosíthatóak, a matracokat pedig a játékok után elajándékozzák jótékony célra. (24.hu/ Kispolgár)

(Kiemelt kép forrása: Youtube)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.