Szép jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lenke, Laborc és Brigitta ünnepli ma a neve napját, boldogat nekik!

A napokban hidegfront lesz, ami azt jelenti, hogy hideg levegő érkezik. Vagyis lejjebb megy majd a hőmérséklet. Na hideg azért nem lesz, de élhetőbb hőmérséklet igen, olyan 28 fok körüli általában. A frontok sajnos sokakat megviselnek, fejfájást, figyelemzavarokat okozhatnak. Komolyabb betegségben szenvedőknél pedig még csúnyább dolgokat. Érdemes ilyenkor kicsit körültekintőbben közlekednünk, mert lehet, nem lesz a legjobb a reakcióidőnk.

Ma egy jó kis nyári cikkel jövünk. A balatoni és strandkajákon belül a hekkről írunk nektek. Vagyis arról, honnan kerül ez a hal a Balatonhoz, és mitől lett ilyen népszerű. És miért nem a mi tavainkból kifogott halakat esszük? Erre is válaszolunk.

Ha már strandkaják, a hekken kívül a fagyi, a lángos, a hot dog, a hambi és a főtt kukorica a legnépszerűbbek. Utóbbinak egyébként nagyon sok más neve is van, például málé vagy tengeri. És végül is a Balaton a magyar tenger, jó helyen van ott!

A hekktörténelmen kívül kisebb cikkekkel és a közkedvelt híradóval is jövünk.

Legyen szép napotok!

(Kiemelt kép: a balatonfüredi Yacht Club 1950-ben. Forrása: Fortepan/dr. Ember Károly)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.