Totó: ki nyeri az Európa-bajnokságot?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap rendezik a foci Európa-bajnokság döntőjét. Több mint száz éve fogadnak az emberek focimeccsek eredményére. Persze csak azért, mert akkor futott fel a labdarúgás. Más mérkőzésekkel, állatviadalokkal ez mindig is ment. Rómában a gladiátorjátékokon óriási tétekben játszottak.

Magyarországon 1947 óta van totó. Minden héten 14 meccsre lehet fogadni. Némelyik totójátékos komoly kutatásokat végez az eredményes tippelésért. Melyik csapat van jó formában? Hol játszanak a legjobb focisták, van-e sérült játékos, hogyan szerepeltek a csapatok idén? Ehhez könyveket, totókulcsokat is lehet kapni, szóval elvannak vele. A totón alacsonyabb a nyeremény, mint a lottón, viszont több esély is van nyerni.

Mivel most egy világraszóló meccs következik, mi is rendezünk egy kis játékot. Csak egy tipp kell: ki nyeri az Eb-t? Ahogy a korábbi kutatásunkból kiderült, bár az olvasóink többségét nem nagyon érdekli a foci, azért a legfontosabb mérkőzéseket sokan követitek. De a totóban egyébként lehet teljesen vaktában is tippelni – sőt vannak, akik a gépre bízzák. Azoknak, akik a focit nem követik, de játszanának, eláruljuk, hogy a döntőn nincs döntetlen. Azért döntő! Ha mégis egyenlő az állás a végén, akkor hosszabbítás van, és addig rugdossák a labdát, amíg valaki nyer.

A helyesen tippelők között most is kisorsolunk egy Minecraft-fáklyát, hétfőn. Ha pedig nem nézted a meccset, az újságból megtudod majd, mi volt!

A játékhoz (és a közvélemény-kutatásokhoz) megadott adataid névtelenek, és senkinek se mutatjuk meg.

A tippelés lezárult, holnap sorsolunk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.