Öt érdekesség Cristiano Ronaldóról

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az egyik legismertebb focista, Cristiano Ronaldo nemrég bejelentette, minden bizonnyal ez volt az utolsó Európa-bajnoksága. A portugálok még most is játékban vannak az Eb-n, és olvasói levélben is kértétek, írjunk pár érdekességet Ronaldóról. Ennek eleget téve hoztunk pár olyan infót, amit nem biztos, hogy tudtatok róla:

1. Ronald Reaganről kapta a nevét

Maga a focista mondta még korábban egy interjúban, hogy szülei az egykori amerikai elnök, Ronald Reagan után nevezték el. Azért, mert tetszett nekik a neve, de Ronaldo apja kedvelte is Reagant még azelőtt, hogy színészből elnök lett.

2. 15 évesen szívműtétje volt

Gyerekként tachycardiája volt, ami a megszokottnál gyakoribb szívverést jelent. Azt nem tudni pontosan, mi okozta nála, csak azt, hogy meg lehetett műteni, hogy megoldják a problémát. Egynapos műtét volt és hamar felépült. Egy interjúban azt mondta, nagyon félt attól, hogy emiatt nem focizhat, de szerencsére a műtéttől teljesen rendbe jött.

3. Múzeuma is van

A Museu CR7 egy múzeum, amit Ronaldo trófeáinak szenteltek Madeirán. A trófeákon kívül gyerekkori és mostani képeit, labdáit is kiállították. Ronaldo ezen a portugál szigeten született.

Nem mellesleg a madeirai repülőteret is átnevezték róla, Cristiano Ronaldo nemzetközi repülőtérnek hívják.

4. Szerelmét egy boltban ismerte meg

Ronaldo családja. Forrás: Instagram
Ronaldo családja. Forrás: Instagram

Ronaldo egy Gucci boltban ismerte meg szerelmét, a spanyol Georgina Rodriguezt. Georgina eladóként dolgozott, amikor Ronaldo bement a boltba. Ennek már sok sok éve és öt gyereket nevelnek együtt. Ebből 2 közös, az első fia, Cristiano Jr. és egy ikerpár béranyáktól születtek még azelőtt, hogy Georginával egy pár lettek volna. A béranya az, aki fizetségért egy másik személynek vagy párnak gyermeket hord ki a testében. Nagyon sok helyen ez nem legális.

Rekorder

Összesen 118 gólt lőtt eddig a portugál válogatottban, ezzel pedig a legtöbb gólt lövő nemzetközi játékos lett az aktív futballozók között.

(Kiemelt kép: Wikipédia)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.