Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Végre szép, rendes nyári idő lesz, jó meleg, de mégsem döglesztő. A Kornélok és Somák ünneplik névnapjukat, meg azok a Tamások, akik nem valamelyik másik napot ülik meg.

Ma kipróbálunk valami újat. Kíváncsiak vagyunk, mi marad meg a hírekből, amiket mindennap megírunk nektek. Reméljük, van hatása a rendszeres újságolvasásnak. Az elmúlt hónap legfontosabb dolgaira kérdezünk rá egy kvízben. És persze nyerni is lehet! Ilyen kvízek rendszeresen lesznek mostantól. Ha mégsem emlékszel, nyugodtan keresd ki. Nem szorzótábla ez, nem kell bemagolni.

Írunk továbbá a moszkitókról is, vagyis a szúnyogokról. Az egész ország káromkodva csapkodja őket, ráadásul új fajok is megjelentek. Rém kellemetlenek, de rajtunk is múlik, mennyire tudnak a fejünkre nőni. Te is felveheted a harcot!

És azt tudod, mekkora bajt okozhat egy moszkitó, ha felkenődik az autó szélvédőjére?

Egy brit Mosquito vadászbombázó, amely leszállás közben meghibásodott és eltalált egy autót a reptér melletti úton 1944-ben. Szerencsére mindenki túlélte az esetet.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.