Új biztonsági beállításokkal rukkol elő a Snapchat

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Snapchatnél azon dolgoznak, hogy még nehezebbé tegyék idegeneknek, hogy kapcsolatba lépjenek tinikkel az appban. Mindezt azért teszik, mert sajnos egyre többen lesznek sextortion áldozatai. Főleg fiatalok.

A sextortion egy olyan zsarolás, amely során meztelen képeket vagy videókat kérnek, majd azzal fenyegetik az áldozatot, hogy ha nem fizet, akkor nyilvánosságra hozzák azokat.

A Snapchat 18 év alatti felhasználóknak szánt új feature-jei között szerepel egy felugró ablak, ami arra figyelmeztet: olyasvalaki küldött üzit, akivel nincs a felhasználónak közös ismerőse. Akkor is jön figyelmeztetés, ha olyan személy próbál kapcsolatba lépni, akit már többször jelentettek vagy blokkoltak más felhasználók.

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Ezenkívül lesz egy harmadik újítás is. Nem is fogja engedni, hogy olyan küldjön ismerőskérést, akivel nincs közös ismerőse a felhasználónak és olyan régióból (országból, városból stb.) jelentkezik be, amikből gyakran szoktak a csalók.

Nemrég írtunk arról, hogy a Meta is hasonló lépéseket tett. Ezek között szerepel már most több országban, hogy több biztonsági értesítést küldenek a 18 év alatti korosztálynak. Az új funkció pedig (amit fokozatosan vezetnek be) a közvetlen üzenetküldésben elhomályosítja a meztelen fotót. És előre jelzi a fogadó félnek, hogy az üzenet intim képet tartalmaz, és nem kell rá válaszolnia. Sőt, blokkolhatja és jelentheti a küldőt.

Amúgy a Metánál megszületett a Take It Down, egy olyan platform, amin az áldozatok kérhetik a róluk keringő meztelen képek eltávolítását az internetről. Ennek a magyar verzióját ide kattintva tudjátok elérni. (CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Formula 1-es világsztár is lehet depressziós

Egyre több sportoló vállalja fel mentális betegségét.

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.