Hogyan juthat tovább a fociválogatott az Eb-n?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Zajlik a foci Eb, a magyar válogatott lejátszotta mindhárom selejtezőjét, és az A csoportban a harmadik helyen végzett. Így azon múlik, hogy továbbjut-e a nyolcaddöntőbe, vagyis a legjobb 16 csapatba, ha bekerül a négy legjobb harmadik helyezett közé. Tehát a gólkülönbségek és szerzett pontok alapján meg kell előzni legalább két olyan csapatot, akik szintén harmadikként végeztek a csoportjukban.

Az A csoport végeredménye. Facebook/EURO2024

Ehhez az kellett, hogy hétfő este se Albánia, se Horvátország ne tudjon nyerni a B csoportban. Ez némi szerencsével így is alakult, Albánia kikapott Spanyolországtól és kiesett. Horvátország pedig 1:1-es döntetlent játszott Olaszországgal. Így ebben a csoportban Horvátország lett a harmadik, de eggyel kevesebb ponttal végzett, mint Magyarország.

Az olaszoknak továbbjutást ért a horvátok elleni döntetlen a B csoportban. Facebook/EURO2024

A magyar csapat továbbjutásához még az kell, hogy kedden az angolok legyőzzék a szlovénokat a C csoportban. Szerdán pedig annak kell drukkolni, hogy az F csoportban ne nyerjenek a csehek a törökök ellen, és hogy Grúzia ne győzze le a csoportelső Portugáliát.

A D és az E csoport harmadik helyezettje már minden bizonnyal jobb lesz, mint Magyarország, de még itt is lehetnek meglepetések. Szóval a továbbjutáshoz elkél még egy jó adag szerencse. Ha sikerülne bejutni a nyolcaddöntőbe, a következő ellenfél a spanyol vagy a portugál csapat, esetleg az E csoport egyelőre még ismeretlen győztese lenne. (eurosport.hu)

Kiemelt kép: A magyar csapat a Himnuszt énekli a németek elleni csoportmeccs előtt. Facebook/EURO2024

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.