Na kit érdekel a foci? Kutatási eredmények!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Köszönjük, hogy válaszoltatok kérdéseinkre! Lássuk csak, mennyire érdekli a Kispolgár olvasóit a foci!

Először azt kérdeztük, szoktatok-e egyáltalán meccset nézni. Ha ez választás lenne, izgalmas koalíciós tárgyalások következnének, mert egyik tábornak sincs többsége önmagában. Több mint egyharmad úgy szavazott, hogy a legkevésbé sem izgatják a meccsek. Majdnem ugyanennyien néha néznek meg egyet. Minden ötödik válaszoló követi a legfontosabb nemzetközi meccseket, döntőket. Egy 12 százalékos lelkes kisebbségnek pedig fontos szórakozás a meccsnézés.

Vajon mire jutnának ezek a pártok? Összeállna a focikormány a rajongókból és a néha belekukkantókból? Vagy a kevésbé érdeklődők a teljesen közönyösekkel szövetkeznének?

Szerencsére itt nem kell dönteni. Ami biztosan kiderül, az az, hogy különbözőek vagyunk, és elférünk egymás mellett. Aki él-hal a meccsekért, az nézi, aki meg tojik rá, az szórakozik máshogy. Ettől még bármi másban simán egyetérthetnek.

A felnőttek persze képesek ebből is háborút csinálni. Vannak drukkerek, akiket felháborít, hogy másokat nem érdekel a foci. És vannak, akik a kormány melletti kiállásnak tekintik a szurkolást, hiszen rengeteg közpénz ment el focira.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire érdeklődtök a magyar foci iránt. Elvégre lehet valaki futballrajongó úgy is, hogy csak a nagy klubokat, a világ legjobbjait figyeli. Hiszen a legjobb játékot ők mutatják be.

Itt már egyértelmű többségük van azoknak, akik a magyar klubokkal nem törődnek: 56 százalék válaszolt így. De nem kevés az a 36 százalék sem, akik néha azért tudomást vesznek a Ferencváros vagy a Felcsút SC létezéséről. Így tehát törpe kisebbség azoké, akik szorgosan követik a magyar csapatokat.

Ennél valamivel jobban szerepeltek a hazai focisták. Igaz, Szoboszlai Dominikot az sem tudja kikerülni, aki semmiféle híreket nem olvas. Hiszen ott van a villamos oldalán a Meki-reklámban, többek között. Azért így is akadt 5 %, akinek még ő sem jutott eszébe. Körülbelül ugyanennyien viszont teljes csapatokat is fejből tudnak! Az elsöprő többség, majdnem 60 százalék tud egyet vagy kettőt, és szinte 30 % többet is.

Nemcsak a fiúké!

Érdekes tanulság viszont, hogy a foci iránti érdeklődésben szinte nem látható nemek szerinti különbség. Sőt, hajszálnyival több lány volt, aki legalább néha belenéz egy meccsbe, követi a csapatokat vagy aktívan szurkol. Tehát nem igaz, hogy ez a fiúk mániája, és a nők csak elviselik.

Hamarosan új kérdésekkel jelentkezünk. Ha más mondanivalótok van, a menüben találjátok az üzenetküldőt. A Minecraft-fáklya nyertesét pedig e-mailben értesítjük holnap. Jó szurkolást este a rajongóknak a magyar-skóthoz, és jó időtöltést azoknak, akik nem nézik a meccset!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.