Féléves a Kispolgár!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hat hónapja indult el az első gyerekújság, amely nemcsak mesél és szórakoztat, hanem a komoly dolgokat, a világ ügyeit is elhozza a magyar gyerekeknek. Akkor még nem tudhattuk, mennyire lesz sikeres, hogy fogják-e szeretni az olvasók. Még abban sem voltunk biztosak, hogy meg tudjuk írni érthetően és jól mindazt, amit akarunk.

Azóta több mint ezer cikket közöltünk. Írtunk Taylor Swiftről és a Skibidi Toiletről. Követtük és elmagyaráztuk a köztársasági elnök lemondásához vezető botrányt. Elmondtuk, ki ez a Magyar Péter, hogy miről szól a választás, mik ezek a hülye plakátok, és ki hogyan szerepelt. Bemutattuk Putyint, Donald Trumpot és Joe Bident. Volt ukrán háború, infláció, horoszkóp. Megünnepeltük a karácsonyt, a húsvétot, március 15-ét és a nőnapot. Fel sem tudnánk sorolni a lelki egészségről szóló cikkeket, a magánytól a váláson át a digitális függőségig – és más gondokig, mint a snüssz vagy a Poco Bar. Fontos témánk a klímaváltozás – hiszen tudjuk, hogy titeket is érdekel. És rendszeresen ajánlunk hobbikat, hogy ne ülj folyton a képernyő előtt.

Ami a legfontosabb: minden hétköznap este híradó. Nemcsak azért, hogy tudd, mi történt, hanem hogy az újságolvasás szokássá váljon.

Rengeteget tanultunk arról, hogyan kell ezt csinálni. Folyamatosan bővítjük kis szótárunkat, ahol elmagyarázzuk, mit jelent egy szó vagy micsoda egyik és másik párt. És nagyon sok tervünk van, hogy a Kispolgár még gazdagabb, szebb és érdekesebb legyen. Most már rendszeresen kérdezzük a ti véleményeteket is, például a menzáról vagy a fociról. Az a célunk, hogy a felnőttek is figyeljenek rátok.

Mi mindennap figyelünk. Ezt fogjuk tenni ezután is. Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy írtok nekünk, hogy olvastok. Tiétek a jövő!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Ezeréves magból feltámasztottak egy elveszettnek hitt ősi fát

A fát a Biblia is említi, de ezer éve nem látta senki.

Mondunk pár tuti programtippet a nemzeti ünnepre

Kirándulás, múzeumok, fotók, és akár egy kis Halloween már most.