Mi történik a választási plakátokkal?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap véget értek a választások, elkezdtek fogyni a jelölteket ábrázoló plakátok az utcákon. Ezeket ugyanis kötelező leszedni, egyrészt annak, aki kirakta ezeket, másrészt annak, akit ábrázol. Erre már csak szűk egy hónapjuk van. A törvény szerint ugyanis aki a választások után 30 napon belül nem veszi le a plakátjait, az büntetést kaphat. A szabály vonatkozik azokra a kisebb plakátokra, amiket a villanyoszlopokra kötöztek, és azokra az óriásplakátokra is, amikkel úton-útfélen találkoztok. A törvény ugyanis azt is mondja, hogy a kampánynak vége van a választásokkor.

További jó hír, hogy eltűnnek a választási hirdetések az internetről is. Így anélkül tudsz már videókat nézni a Youtube-on, hogy ötpercenként atomháborúval ijesztgetnének.

Ezek a plakátok már eltűntek. Facebook/ARC- Oleandro Froleandro

Persze simán elképzelhető, hogy a háborús plakátok valamilyen furfangos módon vissza fognak kerülni az utcára. Korábban is lehetett látni politikai tartalmú óriásplakátokat, amikor épp nem volt kampány. Ezeket a megrendelők, sokszor maga az állam tájékoztatásként teszik ki. A propagandára a pénzt az államkasszából költik. Így akkor is tudnak kampányolni, amikor hivatalosan nincs is kampány.

Ezekből az utcákon száz tonnányi van. Kép: YouTube

A mostani választási kampányban több ezer óriásplakát hirdette a pártokat. A kisebb, műanyagra nyomott plakátok súlya összesen legalább 100 tonna volt. Ezek többnyire a kukában végzik, hulladékként.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.