Tisztelet és Szabadság (TISZA) Párt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Tisza Pártot 2021-ben alapította három egri politikus, de egészen 2024-ig szinte senki sem hallott róla. Ekkor csatlakozott hozzá Magyar Péter jogász, Varga Judit korábbi igazságügy-miniszter volt férje.

Magyarnak szüksége volt egy már bejegyzett pártra ahhoz, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson elindulhasson. Fellépésekor ugyanis már késő lett volna új pártot csinálni. A pártnak Magyar Péter csak alelnöke, de lényegében egy személyben képviseli a szervezetet.

Fotó: Magyar Péter / Facebook

A Tisza Párt elsősorban a korrupció elleni programjával, jóléti ígéretekkel, az oktatás javításával és az Európai Unió melletti kiállással lett népszerű. Ennél lényegesebb, hogy mind a kormánypártoktól, mind a régi ellenzéktől távolságot tart, és mindkét oldal leváltását ígéri.

A párt elindult a 2024-es EP-választáson, illetve listát állított a fővárosi közgyűlésbe. Polgármester-jelöltjei azonban – a felkészülési idő rövidségére hivatkozva – nem voltak.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Jó reggelt!

Ma legózunk és örülünk a szabadnapnak!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.