Romantikus filmek és sorozatok a meleg nyári napokra

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ezek között mindenki találhat kedvére valót. Csekkoljátok a listánkat:

1. A nyár, amikor megszépültem

Forrás: Amazon
Forrás: Amazon

Belly sokáig a rút kiskacsa volt a sulijában, de 16 éves korára kivirágzik. Minden nyarát anyja legjobb barátnőjével és annak két fiával tölti a tengerpart mellett. Amióta csak az eszét tudja, szerelmes a nagyobbik fiúba, Conradba, a kisebbik fiú pedig a legjobb barátja. Ez a nyár más lesz, mint a többi, mert a fiúk is elkezdenek nőként tekinteni Bellyre. A történet a felnövésről, első szerelemről, első csalódásokról, hibákról és első nagy fájdalmakról szól. Annyira sikeres lett, hogy azonnal be is rendelték belőle a következő évadot, amit már forgatnak. A sorozat Jenny Han könyvei alapján készült, és a Prime Videón nézhető.

2. Tíz dolog amit utálok benned

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Egy igazi, kilencvenes évekbeli, nektek már retro film, ami ma is ugyanúgy megállja a helyét és minden korosztály szereti. A forgatókönyvet egyébként Shakespeare A makrancos hölgye ihlette, azt modernizálták. Egy középsulis lány, Kat (Julia Stiles) van a főszerepben, aki húgával, Biancával ellentétben egyáltalán nem népszerű, visszahúzódó és kifejezetten savanyú. Több srác is randizni akar Biancával, viszont Kat apja csak akkor engedi Biancát fiúk közelébe, ha nővére is velük megy. Ezért a fiúk felfogadják a lázadó Patrick Veronát (akit a sajnos fiatalon elhunyt, nagyszerű színész, Heath Ledger alakít), hogy csábítsa el a lányt. Nézzétek meg a filmet, garantáltan szeretni fogjátok! A Disney+ kínálatában van.

3. Teknősök végtelen sora

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Egy 16 éves szorongó, OCD-vel küzdő lány van a főszerepben (az OCD magyarul obszesszív-kompulzív zavar, rögeszmés-kényszeres viselkedés vagy kényszerbetegség). Ez a lány Aza Holmes, akit a barátnője rávesz, hogy egy eltűnt milliárdos után nyomozzanak. A férfi egyébként annak a fiúnak az apja, akivel Aza közösen volt egy gyászoló gyerekeknek tartott nyári táborban. A sztori nagyon emberien mutatja be ezt a mentális zavart, az első szerelmet és a gyászt is. A Maxon van fent.

4. Szerelmünk lapjai

Nicholas Sparksot a modern romantikus regények egyik legnagyobb írójának tartják, számtalan film készült a könyveiből. A legismertebb és legnépszerűbb a The Notebook, vagyis a Szerelmünk lapjai. A történet a jelenben és a múltban is játszódik. A jelenben egy idősek otthonában egy férfi mesél egy nőnek. A sztori, amit elmond, 1940-ben kezdődik, egy karneválon, ahol a szegény sorból származó Noah első látásra beleszeret a gazdag családból jövő, 17 éves Allie-be. Végül a lány is szerelmes lesz Noahba, de a szülei ármánykodása elválasztja őket egymástól. Allie új életet kezd, főiskolára jár, ápolónak áll a második világháborúban és már lassan férjhez is megy. De a sors közbeszól. Ez a klasszikus nagy kedvence sokaknak, jó szívvel ajánljuk. A Netflix kínálatában fent van.

5. Geek girl

Forrás: Netflix
Forrás: Netflix

Friss sori a Netflixen, ami egy a suliban sokat cikizett geek (vagyis kocka, gépfüggő) lányról szól. Harriet furán érzi magát a bőrében és az emberek között, egyetlen barátja van, Nat. De minden megváltozik, amikor a divattagozatos osztályával elmennek a londoni divathétre, és Harrietet felfedezi egy modellügynök. Itt aztán mindenféle kalamajka, vicces szitu és persze szerelem is indul.

6. Spinédzserek

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Még egy kilencvenes évekbeli klasszikus. A főszerepeket Alicia Silverstone (Cher) és Paul Rudd (Josh) játsszák, utóbbit még most is sok filmben láthatjátok, de nem ilyen fiatalon. A sztori lényege, hogy egy gazdag és népszerű fiatal lány, Cher összebarátkozik egy félénk új diáklánnyal és úgy dönt, átalakítja a külsejét. Csak közben a lány személyisége is átalakul, és a kedves csajból igazi kis genya lesz. Persze ebből mindenféle bonyodalom adódik. Chernek is van mit fejlődnie, hiúságával és felszínességével csak Josh, a volt mostohatestvére szembesíti, akinek Cher persze mindig visszavág. És gondolhatjátok, hogy ez az adok-kapok köztük hova vezet. Kellemes kis limonádé egy nyári estére. Az Apple kínálatában érhető el.

7. Maxton Hall

Ha szeretitek az ellenségekből szerelmek történeteket, akkor a Prime új sorozata, a Maxton Hall nagyon be fog jönni nektek. Német könyvfeldolgozás, Mona Kasten Save Me (Ments meg) regényéből készült, és annyira sikeres lett, hogy a hatrészes sorozat megjelenése után két nappal már meg is újították egy második évadra. Ez nagyon ritka. A sztoriban a főszereplő Ruby Bell, aki szegény családból származik, de egy ösztöndíjnak hála bekerül egy elit suliba. Igyekszik rejtőzködni, kerülni a menő és gazdag srácokat, egyetlen célja, hogy bekerüljön az Oxfordra. De Ruby olyasminek lesz a szemtanúja, amit nem kellett volna látnia, és ezzel a kőgazdag családból származó és a suli szívtiprója, James Beaufort látókörébe kerül. Kész háború alakul ki a két fiatal között, ami… igen, kitaláltátok: szerelembe torkollik. A színészek között nagyon jól működik a kémia, így a sorozat tényleg élvezhető. Viszont inkább 15 éves kor felett ajánljuk.

8. Kszi, Simon

Nem könnyű, de nagyon emberi film, ami egy zárkózott középiskolás meleg fiúról, Simon Spierről szól. Simont megzsarolják és ezért kénytelen egész életét felrúgni, barátainak hazudni, miközben próbálja megtalálni azt a titokzatos levelezőtársát, akibe online beleszeretett. A Netflixen tudjátok megnézni.

+1 Apró tökélyek térképe

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

És akkor kerüljön be egy sci-fi romkom is, amiben két fiatal egy időhurokba került és kénytelenek újra és újra ugyanazt a napot újraélni. Míg Mark szeretne kikerülni a hurokból, Margaret benne maradna. Hogy miért, és mi lesz a vége a kalandjuknak, nem lőjük le, nézzétek meg a Prime-on.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."